Κανέλλα Ινδονησίας Τριμμένη

Από τα Βάθη της Ασίας, αυτό το κάποτε πολύτιμο και δυσεύρετο μπαχαρικό, κατέκτησε όλο τον κόσμο και η φήμη του διαδόθηκε στα πέρατα της Γης. Η Ινδονησιακή κανέλα (Cinnamomum cassia) καλλιεργείται κυρίως στη Σουμάτρα της Ινδονησίας και ξεχωρίζει από άλλες ποικιλίες κανέλας, όπως η κανέλα Κεϋλάνης, καθώς το χρώμα της είναι πιο σκούρο καφέ και η γεύση της αφήνει μία πιο ισχυρή γλυκύτητα.

Σύμφωνα με έρευνες, παρουσιάζει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και θερμαντικές ιδιότητες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία όπως μείωση της χοληστερόλης, ενίσχυση του μεταβολισμού και μείωση σωματικού βάρους.

Η κανέλα Ινδονησίας ταιριάζει σε πληθώρα συνταγών, από ροφήματα και γλυκά ως κρέατα και πίτες.  Τριμμένη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακά γλυκά, μπισκότα, κέικ και γλυκά ψωμιά ενώ σε φαγητά κυρίως σε κοκκινιστά.

Διατίθεται σε:

90γρ