Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο παράγεται από τα φύλλα της φασκομηλιάς, ενός άγριου θάμνου με μοβ άνθη που φυτρώνει σε πετρώδη χώματα. Έχει διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες και συνιστάται για την πέψη, αλλά και ως γενικό τονωτικό.

Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται ως ρόφημα αλλά και στη μαγειρική, τόσο σε γλυκά όσο σε φαγητά. Έχει κάπως πιπεράτη γεύση και στην κουζίνα χρησιμοποιείται κυρίως σε συνδυασμό με τροφές με υψηλά λιπαρά, όπως κρέμα γάλακτος και λιπαρά κρέατα. Συχνά, συνδυάζεται με θυμάρι.

Παρασκευή: Περιχύνουμε 1 κ.σ. φασκόμηλο με βραστό νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά, σουρώνουμε και σερβίρουμε

Διατίθεται σε:

25γρ