Τσίλι


Τσίλι λέγεται ένα είδος καυτερής πιπεριάς που συναντάμε στη Λατινική και Νότια Αμερική, αν και τώρα πλέον καλλιεργείται παντού – ακόμα και σε γλάστρες στα μπαλκόνια. Σε αυτές τις περιοχές είναι γνωστό από την αρχαιότητα, αλλά η Ευρώπη το γνώρισε το Μεσαίωνα ως υποκατάστατο του μαύρου πιπεριού που ήταν πιο ακριβό, καθώς προερχόταν από την Ασία.
Το τσίλι οφείλει την καυτερή του γεύση στην καψαϊκίνη, μια φυσική χημική ουσία που προκαλεί μια σειρά από αντιδράσεις στον οργανισμό, αυξάνοντας την εφίδρωση. Αυτός είναι και ο λόγος που καταναλώνονται καυτερά φαγητά στα ζεστά κλίματα, όσο παράδοξο κι αν μας ακούγεται. Το τσίλι πιθανά βοηθά κατά της αθηροσκλήρωσης, καθώς εμποδίζει την οξείδωση των λιπαρών.
Στην κουζίνα, το τσίλι χρησιμοποιείται κυρίως στο φαγητό. Όπως όλα τα μπαχαρικά, η γεύση του γίνεται πιο έντονη στη διαδικασία του μαγειρέματος, καθώς οι γεύσεις αναπτύσσονται και ενσωματώνονται.
Διατίθεται σε επαγγελματική συσκευασία.
Διατίθεται σε:

45γρ