Τσαϊ Μαύρο

Το τσάι προέρχεται από τα φύλλα της Camellia sinensis, ένα αειθαλές φυτό που ευδοκιμεί σε τροπικά και ημιτροπικά κλίματα. Σύμφωνα με την παράδοση, ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν μυθικό Κινέζο αυτοκράτορα, όταν ένα φύλλο του φυτού έπεσε μέσα στο φλιτζάνι του με βρασμένο νερό που του είχαν ετοιμάσει οι υπηρέτες του.

Πράσινο και μαύρο τσάι προέρχονται από το ίδιο φυτό, αλλά το μαύρο αποκτά το χρώμα του κατά τη διαδικασία αποξήρανσης των φύλλων.

Το τσάι περιέχει ελάχιστη καφεΐνη, όση χρειάζεται για να ξυπνήσει ο οργανισμός. Σύγχρονες έρευνες συνιστούν ότι έχει διάφορες ευεργετικές ιδιότητες, με πρωταρχική το αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης.

Το τσάι πίνεται ζεστό ή κρύο, σκέτο, με λεμόνι ή με ζάχαρη. Το μαύρο τσάι Κεϋλάνης είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή χαρμάνια.

Παρασκευή: Σε τσαγιέρα, τοποθετήστε 1 κ.σ. μαύρο τσάι Κεϋλάνης ανά μερίδα. Βράστε νερό και περιχύστε όταν ακόμα κοχλάζει. Αφήστε 3-5 λεπτά, και σουρώστε καθώς σερβίρετε στο φλιτζάνι.

Διατίθεται σε:

80γρ