Σόδα

Η μαγειρική σόδα ή sodium bicarbonate είναι ένα φυσικό ορυκτό που προκαλεί ζύμωση και χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να “φουσκώσει” το φαγητό.

Η φυσική χημική αντίδραση προκαλείται όταν η σόδα έρθει σε επαφή με υγρασία, γι’ αυτό τη χρησιμοποιούμε με υλικά όπως το γιαούρτι, το γάλα ή το μέλι, σε αντίθεση με το μπέικιν πάουντερ, που προκαλεί την ίδια αντίδραση, αλλά χρησιμοποιείται με στεγνά υλικά όπως το αλεύρι.

Σόδα προσθέτουμε επίσης σε λευκά όσπρια και πράσινα λαχανικά για να διατηρήσουμε το χρώμα τους.

Διατίθεται σε:

380γρ

30γρ