Σέλινο


Το σέλινο είναι ένα μεσογειακό φυτό γνωστό από την αρχαιότητα – απόδειξη μάλιστα είναι η ονομασία μιας αρχαίας ελληνικής αποικίας στη Σικελία.
Υπάρχουν διάφορα είδη σέλινου που διαφέρουν στο μέγεθος των φύλλων, του κλωναριού και της ρίζας. Τα μεγαλύτερα φυτά φτάνουν τα 40 εκ. σε ύψος, ενώ διαφέρει η διάμετρος του κλωναριού, αλλά και το μέγεθος και το χρώμα των φύλλων του. Και είναι από τα λίγα αρωματικά βότανα από το οποίο μπορούν να καταναλωθούν όλα – σπόροι, φύλλα, κορμός και ρίζα.
Με έντονη, ελαφρώς πικρή γεύση, το σέλινο συνδυάζεται με πιο ήπιες γεύσεις, όπως το καρότο ή το κοτόπουλο. Στην ελληνική κουζίνα το συναντάμε συχνά στις σούπες και στα όσπρια, αλλά ταιριάζει επίσης με την ντομάτα – ωμή σε σαλάτα ή μαγειρεμένη (αλλά όχι σε κοκκινιστά).
Διατίθεται σε:

35γρ