Ρίγανη

Η ρίγανη έχει ταυτιστεί με τη μεσογειακή κουζίνα και συνδυάζεται άψογα με το ελαιόλαδο και την ντομάτα.
Παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα άνθη και φύλλα του φυτού ρίγανη που είναι αυτοφυές στην Ελλάδα και βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις βραχώδεις ορεινές περιοχές.
Στο τέλος του καλοκαιριού, οπότε γίνεται η συγκομιδή, τα μπουκέτα ρίγανης κρέμονται ανάποδα στις βεράντες για να στεγνώσουν στον αέρα. Όταν ξεραθούν φύλλα και ανθός, τρίβονται και φυλάσσονται σε αεροστεγή δοχεία για να διατηρήσουν το άρωμά τους.
Η ρίγανη έχει γεμάτο άρωμα και λεπτή γεύση, που έχει την τάση να πικρίζει με την έκθεση καθώς θερμαίνεται. Έτσι, την προσθέτουμε στο φαγητό μετά το τέλος του μαγειρέματος. Μπορεί να αντικαταστήσει τη συγγενική μαντζουράνα σε συνταγές.
Διατίθεται σε:

65γρ

15γρ & 50γρ

40γρ