Πιπέρι Λευκό Τριμμένο

Το λευκό πιπέρι προέρχεται από το ίδιο φυτό που παράγεται και το μαύρο – το Piper nigrum. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται στο χρόνο συγκομιδής και στη διαδικασία επεξεργασίας. Για την παραγωγή μαύρου πιπεριού, ο καρπός του φυτού συλλέγεται πριν ωριμάσει, ενώ το λευκό ωριμάζει πάνω στο φυτό και απλά αφαιρείται ο εξωτερικός φλοιός μετά τη συγκομιδή.

Το λευκό πιπέρι έχει όλες τις ιδιότητες που έχει το μαύρο, αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι η γεύση του είναι λίγο πιο ήπια. Πάντα προσθέτουμε το πιπέρι προς το τέλος του μαγειρέματος για να διατηρείται “φρέσκια” η γεύση του.

Χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο, απλά συνήθως προτιμάται σε ανοιχτόχρωμες σάλτσες ή άλλες συνταγές για λόγους αισθητικής.

Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή σπιτικών τουρσί και στις μαρινάδες.

Διατίθεται σε:

65γρ

45γρ