Πάπρικα Καυτερή

Η πάπρικα δεν προέρχεται από ένα φυτό αλλά από συνδυασμό πιπεριών – πράσινες, κόκκινες, γλυκές και καυτερές. Έτσι, η πάπρικα μπορεί να έχει γλυκιά και ήπια γεύση ή εναλλακτικά, αν έχει παρασκευαστεί από καυτερές πιπεριές, μπορεί να είναι καυτερή και πικάντικη.
Η πάπρικα χρησιμοποιείται στο φαγητό για να δώσει γεύση αλλά και χρώμα, ιδίως στο ρύζι, και για τον ίδιο λόγο συχνά πασπαλίζεται από πάνω. Μάλιστα, χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσικό χρωστικό σε φαγητά που έχουν βαθύ κόκκινο ή καφετί χρώμα.
Πάπρικα χρησιμοποιούν αρκετά στην κουζίνα τους οι Ούγγροι, όπου τα σπιτικά και τα εστιατόρια έχουν τουλάχιστον 3-4 διαφορετικά είδη. Οι Ισπανοί, επίσης λάτρεις του μπαχαρικού, προτιμούν τη γλυκιά, ενώ σε πιο ανατολικές χώρες, όπως η Τουρκία, η προτίμηση είναι για την καυτερή ή την πικάντικη.
Η πάπρικα χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή λουκάνικων.
Διατίθεται σε:

40γρ

50γρ