Πάπρικα Καπνιστή

Η καπνιστή πάπρικα ουσιαστικά είναι μία καπνιστή κόκκινη γλυκιά πάπρικα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του πεντανόστιμου μπαχαρικού είναι τόσο το συγκεκριμένο είδος πιπεριάς από το οποίο παράγεται, όσο και η διαδικασία καπνίσματος, η οποία δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής στο μπαχαρικό έως και 5 χρόνια.

Η καπνιστή πάπρικα έχει έντονο κόκκινο χρώμα, καταπληκτικό άρωμα καπνού και δυνατή γεύση. Είναι ταυτοχρόνως γλυκό και αρωματικό μπαχαρικό καθώς περιέχει τον τριμμένο φλοιό της πιπεριάς. Όταν οι πιπεριές ωριμάσουν και κοκκινίσουν συλλέγονται και μπαίνουν στο ειδικό ξηραντήριο – καπνιστήριο για να αποξηραθούν.

Χρησιμοποιείται σε όλα τα φαγητά όταν θέλουμε να τους δώσουμε μία καπνιστή νότα. Πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα τις πατάτες φούρνου και τις τηγανιτές, ρίξτε τη σε ομελέτες, σε ριζότα, σε ψητά μανιτάρια, σε σούπες, σε τραχανά, σε όσπρια, σε γαρίδες, σε κρεατικά, σε μπιφτέκια και κεφτέδες, σε πουλερικά ή φτιάξτε μαρινάδες για σαλάτες, μελιτζανοσαλάτες ή σουβλάκια στο σπίτι πασπαλίζοντας τη πίτα.

Διατίθεται σε:

50γρ