Ξυνό

Το κιτρικό οξύ είναι μια φυσική χημική ουσία που περιέχεται σε υψηλή ποσότητα στα λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή και σε μικρότερη περιεκτικότητα στις φράουλες, τον ανανά και τα ακτινίδια.

Χρησιμοποιείται στα τρόφιμα ως φυσικό συντηρητικό και ως φυσικό πηκτικό, αλλά και ως ρυθμιστής οξύτητας.

Στην κουζίνα το χρησιμοποιούμε ως πηκτικό σε μαρμελάδες, σε μαρινάδες, αλλά και σε φρουτοσαλάτες για να εμποδίσουμε το μαύρισμα των φρούτων από την έκθεση στο οξυγόνο.

Το κιτρικό οξύ εμποδίζει τη δημιουργία κρυστάλλων ζάχαρης σε μαρμελάδες ή όταν φτιάχνουμε καραμέλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί λεμονιού.

Διατίθεται σε:

50γρ