Μοσχοκάρυδο Ολόκληρο

Το μοσχοκάρυδο μοιάζει με καρύδα σε μινιατούρα – μια μικρή σφαίρα με λίγο σαγρέ επιφάνεια. Αρχικά η γεύση του είναι γλυκιά αλλά στη συνέχεια πικρίζει, αποτρέποντας έτσι την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας που θεωρείται τοξική.

Το μοσχοκάρυδο είναι ο σπόρος ενός δέντρου της Ινδονησίας, το οποίο πλέον καλλιεργείται και σε άλλες χώρες, όπως η Μαλαισία και κάποια νησιά της Καραϊβικής.

Στην Ευρώπη ήρθε το 17ο αιώνα και έγινε τόσο δημοφιλές που προκάλεσε έντονη εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ της Αγγλίας και της Ολλανδίας.

Στην ελληνική κουζίνα, το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται κυρίως σε παραδοσιακά γλυκά, αλλά και για να δώσει γεύση στην μπεσαμέλ ή την τυρόπιτα.

Διατίθεται σε:

30γρ

Διαφανής Συσκευασία