Μείγμα για Ελληνική Σαλάτα

Η ελληνική σαλάτα αποτελεί ένα αναπόσπαστο πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει την εμφάνισή του στην πλειοψηφία των ελληνικών τραπεζιών. Τα βασικά υλικά της σαλάτας αποτελούν η ντομάτα και το αγγούρι, το ελαιόλαδο, η ρίγανη και το αλάτι, ενώ μπορεί να προστεθούν πράσινες πιπεριές, κρεμμύδι σε ροδέλες, ελιές και φέτα.

Η Ελληνική Σαλάτα κάνοντας μια αποτίμηση των επιμέρους θρεπτικών συστατικών της, αποτελεί ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη A και C, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και σε «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά. Μία light έκδοσή της, μπορεί να περιέχει περίπου 350-400 θερμίδες και αν προσθέσουμε 1-2 παξιμάδια ολικής άλεσης μπορούμε να την καταναλώσουμε ως ένα πλήρες γεύμα. Προσοχή συστήνεται για την ποσότητα του ελαιόλαδού που προσθέτουμε, αφού μπορεί να αυξήσει κατά πολύ το ενεργειακό περιεχόμενο της σαλάτας.

Το μείγμα της ΑΝΑΤΟΛΗ περιέχει μια ποικιλία των μοναδικών αρωματικών φυτών της ελληνικής γης όπως η Ρίγανη, το Θυμάρι, η Μαντζουράνα και το Μελισσόχορτο που μπορούν να την συνοδεύσουν ώστε να «απογειώσετε» την γεύση της. Προσθέστε το μείγμα στην Ελληνική παραδοσιακή σαλάτα για ένα πιο έντονο άρωμα.

Διατίθεται σε:

15γρ