Μαστίχα

Η μαστίχα είναι η ρητίνη που παράγουν τα μαστιχόδεντρα στη νότια Χίο – ένα αρωματικό προϊόν μοναδικό στον κόσμο, παρότι τα σχίνα, σαν δέντρο, φυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
Η μαστίχα έγινε γνωστή από τις τσίχλες, κάποτε γνωστές στα ελληνικά ως μαστίχες, λόγω του βασικού αρωματικού συστατικού τους.
Η μαστίχα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική κυρίως σε τσουρέκια, αλλά και στην παραγωγή λικέρ μαστίχας.
Σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν τις ωφέλιμες ιδιότητες που αποδίδουν παραδοσιακά στη Χίο στη μαστίχα, κι έτσι το υλικό εμφανίζεται τώρα όχι μόνο στη μαγειρική, αλλά και στα καλλυντικά και στην ιατρική.
Διατίθεται σε:

5γρ