Λιναρόσπορος Τριμμένος

Ο λιναρόσπορος ουσιαστικά είναι ο σπόρος ενός μονοετή αγγειόσπερμου φυτού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην παραγωγή λινών υφασμάτων. Έχει καταβολές από τη Μέση Ανατολή, ενώ καλλιεργείται εδώ και 7.000 περίπου χρόνια σε διάφορες χώρες ενώ στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στη Μεσσηνία.

Ο λιναρόσπορος, που τον συνοδεύει μία διακριτική γλυκιά γεύση, φημίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα για τη φαρμακευτική του δράση ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό στον οποίο χαρίζει ευρωστία και ενέργεια γι΄αυτό και χαρακτηρίζεται από επιστήμονες ως superfood.

Ενδεικτικά διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην ανακούφιση από την ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην μείωση των αυξημένων λιπιδίων του αίματος, όπως η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, στην μείωση του χρόνου αποκατάστασης των καταπονημένων μυών μετά την άσκηση, στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας και αντοχής του σώματος αλλά και στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

Μερικοί εύκολοι τρόποι για να εντάξετε τον λιναρόσπορο στη διατροφή σας είναι στο γιαούρτι, σε φρυγανιές, σε σαλάτες, σε συνταγές για κέικ, μπισκότα και διάφορα άλλα γλυκά.

Διατίθεται σε:

40γρ