Κύμινο Τριμμένο

Το κύμινο που χρησιμοποιούμε στο φαγητό προέρχεται από τον αποξηραμένο σπόρο ενός ποώδους φυτού που συναντάμε στο τόξο που εκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο έως την Ινδία και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μαϊντανό. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό, με δυνατή γεύση, που πικρίζει ελαφρά και προσθέτει μια πιπεράτη νότα στο φαγητό.

Το κύμινο είναι από τα βασικά συστατικά στο μείγμα μπαχαρικών που γνωρίζουμε ως κάρρυ. Λόγω της ευρείας κατανάλωσής του σε χώρες με μεγάλους πληθυσμούς, το κάρρυ είναι το δεύτερο σε κατανάλωση μπαχαρικό στον κόσμο μετά το πιπέρι.

Ενώ θεωρείται δευτερεύον μπαχαρικό της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, στην αρχαιότητα κατείχε περίοπτη θέση στο τραπέζι – κυριολεκτικά, καθώς κατείχε τη θέση του αλατιού και του πιπεριού. Χρησιμοποιείται ολόκληρο ή τριμμένο. Για πιο έντονη γεύση, προτιμήστε σπόρους που θα καβουρντίσετε πρώτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Το κύμινο χρειάζεται χρόνο να αναπτύξει τη γεύση του, γι’ αυτό και το προσθέτουμε στην αρχή του μαγειρέματος. Χρησιμοποιείται ολόκληρο ή ελαφρά σπασμένο, ιδιαίτερα σε μαρινάδα ή άλμη.

Διατίθεται σε:

50γρ