Κόκκινο Καυτερό

Το μπούκοβο είναι η βαλκανική εκδοχή της πάπρικας, αλλά προέρχεται αποκλειστικά από καυτές κόκκινες πιπεριές, αποξηραμένες και ψιλοκομμένες σε φλούδες αντί τριμμένες σε σκόνη. Είναι μικρές καυτερές πιπερίτσες του είδους καγιέν, τις οποίες χρησιμοποιούν ολόκληρες, αποξηραμένες ή σε ξίδι, στην κινέζικη κουζίνα της περιοχής Σετσουάν.

Οι πιπερίτσες αυτές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, ενώ το κόκκινο πιπέρι θεωρείται αφροδίσιο καθώς η καψαϊκίνη που περιέχει αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Η καυτερή γεύση του μπούκοβου οφείλεται στους σπόρους του, που δεν αφαιρούνται αλλά αποξηραίνονται ως μέρος του μείγματος.

Χρησιμοποιείται στην ιταλική κουζίνα και είναι τόσο διαδεδομένο, που στα ιταλικά εστιατόρια συχνά θα δείτε βαζάκια με μπούκοβο τοποθετημένα στο τραπέζι μαζί με το αλατοπίπερο.

Χρησιμοποιείται τόσο στη διάρκεια του μαγειρέματος όσο και πασπαλισμένο πάνω από το πιάτο, όπως σ’ ένα κομμάτι πίτσα. Δοκιμάστε το σε όσπρια όπως η φασολάδα ή σε λουκάνικα ψητά ή τηγανητά.

Διατίθεται σε:

40γρ