Κουρκουμάς

Γνωστός επίσης και ως “ινδικό σαφράν”, ο κουρκουμάς παρασκευάζεται από την αποξηραμένη ρίζα του φυτού Curcuma longa, φυτό που προέρχεται από την Ινδονησία και τη Νότια Ινδία.

Ενώ εισήχθη στην Ευρώπη στις αρχές του 13ου αιώνα, η χρήση του στις ευρωπαϊκές κουζίνες ήταν περιορισμένη μέχρι πρόσφατα.

Εκτός από τη ρίζα, σε κάποιες περιοχές της Ινδίας χρησιμοποιούνται και τα φύλλα του φυτού ως λαδόκολλα.

Ο κουρκουμάς έχει βαθύ κίτρινο χρώμα, μέτριο άρωμα και γεύση ελαφρώς πιπεράτη με τόνους που θυμίζουν πορτοκάλι και πιπερόριζα.

Χρησιμοποιείται ως φυσική χρωστική ουσία σε τυριά, γαλακτοκομικά, αναψυκτικά και σάλτσες.

Διατίθεται σε:

60γρ