Κανέλλα Τριμμένη

Η κανέλλα, αρωματικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται εξίσου σε γλυκά και φαγητά, επενδύει τις γεύσεις των άλλων υλικών μιας συνταγής με μια ανεπαίσθητη γλύκα και ζεστασιά. Η κανέλλα είναι από τα πιο γνωστά μπαχαρικά στον κόσμο, τόσο μάλιστα που το χαρακτηριστικό καφέ-κόκκινο χρώμα της έχει καθιερωθεί ως απόχρωση.

Η κανέλλα παράγεται από το φλοιό του ομώνυμου αειθαλούς δέντρου που συναντάται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και εμφανίστηκε στην Ευρώπη το 16ο αιώνα. Όμως, η αγγλική ονομασία “σίναμον” προέρχεται από το ελληνικό “κιννάμωμον” – κάτι που συνιστά ότι το μπαχαρικό ήταν γνωστό στην Ελλάδα σε παλαιότερους χρόνους. Υπάρχουν επίσης αναφορές στην κανέλλα σε αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά κείμενα.

Η κανέλλα είναι μία από τις βασικές “γεύσεις” της ελληνικής κουζίνας από τους Βυζαντινούς χρόνους και χαρακτηριστική της πολίτικης κουζίνας. Τη συναντάμε σε παραδοσιακά γλυκά, μπισκότα, κρέμες, κέικ και γλυκά ψωμιά, ενώ στο φαγητό κυρίως στα κοκκινιστά. Χρησιμοποιείται σε ξυλάκι όταν θέλουμε απλά να προσθέσουμε γεύση και αφαιρείται στη διάρκεια ή στο τέλος του μαγειρέματος, ενώ τριμμένη χρησιμοποιείται όταν αναμειγνύεται με άλλα υλικά ή για πασπάλισμα.

Διατίθεται σε:

45γρ

50γρ