Κανέλλα Κεϋλάνης Τριμμένη

Η κανέλα Κεϋλάνης σε σύγκριση με την κανέλα Ινδονησίας είναι ανοιχτόχρωμη, έχει πιο λεπτά στρώματα διπλωμένα στο εσωτερικό της, και περιέχει πολύ μικρότερα ποσοστά κουμαρίνης, γι΄ αυτό έχει πιο ήπια γεύση.

Γνωστό μπαχαρικό από τους βιβλικούς χρόνους, η κανέλα Κεϋλάνης ήταν ένα από τα συστατικά της ιερής αλοιφής του Μωυσή ενώ αργότερα οι έμποροι φαίνεται ότι κρατούσαν μυστικό την καταγωγή της για να έχουν το μονοπώλιο. Εθεωρείτο μπαχαρικό πολυτελείας και οι θαλασσοπόροι της εποχής ήταν πάντοτε προς αναζήτησή της.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μεταξύ των θετικών ιδιοτήτων που έχει για την υγεία είναι ότι αποτελεί υψηλή πηγή αντιοξειδωτικών, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συμβάλλει στην προστασία της υγείας της καρδιάς αλλά και καταπολεμά τον διαβήτη.

Στη μαγειρική είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα, κατάλληλη για πικάντικα φαγητά και γλυκά πιάτα. Δίνει άρωμα στα ψητά κρέατα, σε φαγητά της κατσαρόλας, όπως και σε πολλά γλυκά του κουταλιού ή του φούρνου. Με κανέλα αρωματίζονται κρασιά, ζεστά ή και δροσιστικά ποτά.

Διατίθεται σε:

40γρ

25γρ