Κακουλέ (Κάρδαμο) Τριμμένο

Γνωστό από την αρχαιότητα, με αναφορές στη Γραμμική Β, το κακουλέ ή κάρδαμο είναι ο σπόρος ενός αυτοφυούς φυτού που φύεται κυρίως στην Ινδία, αλλά καλλιεργείται πλέον σε πολλές χώρες. Φυτρώνει σε μεγάλα υψόμετρα και η συγκομιδή γίνεται σταδιακά από την αρχή του καλοκαιριού έως τα μέσα του φθινοπώρου.

Το κάρδαμο είναι μεταξύ των ακριβότερων μπαχαρικών στον κόσμο μετά το σαφράν, αλλά λίγο αρκεί. Ιδιαίτερα αγαπητό στην ινδική κουζίνα, το κάρδαμο έχει μια πολύπλοκη γεύση που συνδυάζει τη ζεστασιά του πιπεριού, με αναφορές στο λεμόνι, τη μέντα, τον ευκάλυπτο, το πεύκο και νότες λουλουδιών.

Στην κουζίνα χρησιμοποιούμε τους σπόρους που υπάρχουν μέσα στον καρπό, τον οποίο αφαιρούμε σπάζοντας πρώτα το φλοιό (με προσεκτικό χτύπημα στο γουδί).

Διατίθεται σε:

8γρ