Κάρρυ

Το κάρρυ δεν είναι ένα μπαχαρικό αλλά συνδυασμός μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική κουζίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες. Η ονομασία “κάρρυ” δίνεται επίσης στις μη ασιατικές χώρες σε όποιο πιάτο είναι μαγειρεμένο με αυτό το συνδυασμό μπαχαρικών.

Τα βασικά συστατικά του μείγματος είναι ο κόλιανδρος, το κύμινο και ο κουρκουμάς με την προσθήκη άλλων μπαχαρικών, όπως τσίλι, πιπερόριζα, κανέλλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο, σκόρδο, μουστάρδα, μάραθος και άλλα. Ο συνδυασμός μπαχαρικών διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Οι αναλογίες και το είδος της πιπεριάς (τσίλι ή άλλο) καθορίζει πόσο καυτερό είναι το κάρρυ. Αν και παραδοσιακά κάθε σπιτικό έφτιαχνε το δικό του “κάρρυ”, σήμερα το έτοιμο μείγμα μπαχαρικών χρησιμοποιείται και στις ασιατικές χώρες.

Διαφέρει επίσης από χώρα σε χώρα ο τρόπος σερβιρίσματος. Στην Ινδία, για παράδειγμα, το “κάρρυ” (μαγειρευτό κυρίως πιάτο) συνοδεύεται από διάφορες γαρνιτούρες, όπως ράιτα (είδος σάλτσας με γιαούρτι), πίνατς, καρύδα και άλλα.

Το κάρρυ είναι εξαιρετικά νόστιμο και ευέλικτο, καθώς ταιριάζει σχεδόν με όλα τα φαγητά. Αν δεν έχετε δοκιμάσει, πειραματιστείτε πρώτα με την ένταση της γεύσης.

Διατίθεται σε:

45γρ

40γρ

20γρ