Θυμάρι

Για πολλούς, το θυμάρι είναι το άρωμα της ελληνικής υπαίθρου καθώς φυτρώνει άγριο σε όλες τις χαμηλές πλαγιές, στα βουνά και στους αγρούς. Οι αρχαίοι Έλληνες το έκαιγαν στους ναούς ως λιβάνι και το θεωρούσαν σύμβολο ανδρείας και θάρρους.
Το θυμάρι έχει κατσαρά, οβάλ φύλλα τα οποία είναι γκριζοπράσινα από τη μια πλευρά και λευκά από την άλλη. Τα ξεραμένα φύλλα του έχουν πράσινο λαδί χρώμα και όταν θρυμματιστούν, αναδίδουν το άρωμά τους.
Το θυμάρι χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, αλλά είναι επίσης γνωστό για τις θεραπευτικές του χρήσεις, ιδίως για τις αντισηπτικές του ιδιότητες.
Παρότι το θυμάρι έχει έντονη γεύση, συνδυάζεται εύκολα με άλλα αρωματικά φυτά και μπαχαρικά και ταιριάζει ιδιαίτερα με το λεμόνι. Βάλτε τη δυνατή, ελαφρώς καυστική και πλούσια γεύση του ακόμα και στα πιο συνηθισμένα πιάτα σας και δείτε τη διαφορά.
Διατίθεται σε:

65γρ

10γρ