Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο ταυτίζεται με τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα με την Ελλάδα, καθώς, όπως συνιστά η λατινική ονομασία του, Rosemary officinalis, χρειάζεται ελάχιστο νερό για να ευδοκιμήσει – και μάλιστα του αρκεί η δροσιά (ros) της θάλασσας (marinus).
Το δενδρολίβανο είναι πλούσιο σε στοιχεία, όπως σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Β. Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του αρωματικού φυτού το συνιστούν για τη συντήρηση τροφίμων, όπως οι ελιές.
Στην κουζίνα χρησιμοποιείται σε διάφορα φαγητά, όπως στα κοκκινιστά με πλούσια σάλτσα. Βέβαια, λόγω του έντονου αρώματός του, είναι προτιμότερο να μην το χρησιμοποιείτε με πολλά μπαχαρικά.
Το δενδρολίβανο ταιριάζει εξαιρετικά με ψητά. Δοκιμάστε το στο φιλέτο κοτόπουλο και στη χοιρινή μπριζόλα αντί για ρίγανη.
Διατίθεται σε:

60γρ

10γρ