Δάφνη

Η δάφνη, ένα από τα πιο αρωματικά φυτά της ελληνικής κουζίνας, είναι τα φύλλα ενός μικρού δέντρου γνωστό από την αρχαιότητα.

Φύλλα δάφνης προσθέτουμε σε σούπες, όσπρια ή μαγειρευτά. Τα φρέσκα φύλλα έχουν ελάχιστη γεύση ή άρωμα, καθώς αυτό αναπτύσσεται στη διαδικασία της αποξήρανσης που διαρκεί 4-6 εβδομάδες.

Η γεύση του βότανου συνδυάζει πικρό και γλυκό, με νότες από άνθη θυμαριού και ρίγανης. Για ακόμα πιο έντονη γεύση, μπορείτε να θρυμματίσετε τα φύλλα.

Παρότι η δάφνη χρησιμοποιείται κυρίως σε φαγητά, έχει θέση και στη ζαχαροπλαστική, καθώς χρησιμοποιείται για να αρωματίσει κρέμες ή ρυζόγαλο. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τα φύλλα δάφνης πριν το σερβίρισμα.

Διατίθεται σε:

5γρ

15γρ