Αλάτι Καπνιστό Κύπρου

Το Αλάτι Καπνιστό Κύπρου είναι ένα φυσικό προϊόν που συνδυάζει το θαλασσινό αλάτι με κάπνισμα για μια εντελώς ξεχωριστή γεύση, η οποία ταιριάζει ιδιαίτερα με κρέατα ψημένα στη σχάρα.

Η ιδιαίτερη καπνιστή γεύση του προέρχεται από το ξύλο ερυθρής σημύδας, από το οποίο καπνίζεται με παραδοσιακό ινδιάνικο τρόπο.

Μετά τη συγκομιδή, το αλάτι υποβάλλεται σε μια διαδικασία στραγγίσματος και φυσικής εξάτμισης για να αφαιρεθεί η θαλάσσια υγρασία από τους κρυστάλλους και ύστερα θερμαίνεται, αποκτώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την καπνιστή του γεύση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια.

Είναι ιδανικό πάνω σε T-bone ή σε φιλέτο σολομού την ώρα που τα βάζετε στην ψησταριά ή έτοιμο για άλεσμα σε σαλάτα. Το μοναδικό αυτό αλάτι χρησιμοποιείται μόνο στο τέλος του μαγειρέματος.

Διατίθεται σε:

45γρ